A Victim Of Society

Published: 05.04.2017

Electric Orpheus стартира месечни издания в мини-фест формат. Концепцията е еднодневна и предлага на публиката артисти от международната и българската сцени. Широк спектър от жанрове и стилове, от рокендрол до електроника, с акцент върху качеството и популяризирането на независимата сцена у нас. Датите за Electric Orpheus през лято 2017 са 24 юни, 21 юли и 9 септември. И трите събития ще се проведат в парк-лозе Вила Юстина. От есента месечниците ще са на закрити локации в София и Пловдив.

Специални гости за събитието на 24 юни са триото от Атина, Гърция, A Victim Of Society, една от най-качествените китарни банди в света към момента. A Victim Of Society ще представят актуалния си, втори албум “Freaktown”, който излезе на 27 април 2017 година и ще бъде последван от мащабно европейско турне. Звукът на рокендрол психиделията, изведен с максимална енергия и прецизност.

A Victim Of Society са формирани в Атина през 2011 година от Vagelis Makris (вокали и китари) и Fotis Ntouskas (китари). През 2015 година Padelis Karasevdas (барабани) се присъединява, за да оформи класическото рокендрол трио. Името на групата е заето от едноименната картина от 1919 година на немския художник George Grosz (1893–1959).

А Victim Of Society бързо набират популярност, а през 2014 година излиза дебютният им албум “Distractions” през лейбъла Inner Ear. Групата дели сцена на клубно и фестивално ниво с имена като The Black Angels, Moon Duo, Dirty Beaches, Disappears…

В новия си албум Freaktown от 2017-та година A Victim of Society преминават на едно следващо ниво на композиране и представяне на визията за рокендрол. Виждаме един отворен и интелигентен подход към китарното свирене и звук, без да присъстват познатите модели на експлоатиране на стила от последните двадесет години. Съвкупността от умело, но стилизирано боравене с инструмента и наслагване на пластове ни дават вяра и доближават A Victim Of Society до най-добрите примери на рок музиката от 60-те и 70-те години на миналия век. Нещо радостно не само за ухото и ценителите, но и генерално за посоката на съвременната музика.

Мястото за провеждане на летните месечни формати на Electric Orpheus e прекрасната локация за събития на Вила Юстина, парк-лозе Вила Юстина. В подножието на Родопите, до село Устина и само на 25 километра от Пловдив, локацията е лесна за достъп и предлага чудесни условия. Перфектно поддържана поляна, специално създадена за събития, е поредното доказателство, че Вила Юстина са не само производители на изискани и качествени вина, но собствениците мислят за културен туризъм и популяризиране на региона. Паркинг, градинско осветление, санитарни възли, маси, столове, а отстрани място за палатки, спални чували или просто забавление – помислено е за всичко.

Програмата за събитието през юни включва още пет изпълнители от международната и българската сцена: Secer (Хърватско), Doesn’t Frogs (София), Audieu (Истанбул, Турция), XRaydio (Пловдив) и форматът за посрещане на изгрева, Boombox Sunrise.

Билетите са на цена от 20 лева и могат да бъдат закупени на предварителна продажба в системата на -Pay и EasyPay, както и на място. Всички деца под 18 години влизат безплатно с легален придружител.

Партньори на събитията са Вила Юстина, Биротерапия, OCB България, Мащерка и Tatratea – алкохолна напитка на основата на натурален екстракт от чай, съдържаща планински билки и изворна вода от Татрите.