Odd Couple

Published: 01.08.2017

Хедлайнер за септемврийското издание на Еlectric Orpheus е берлинското рокендрол трио Odd Couple, а проектът на сдружение Общо Бъдеще става част от официалната програма на Пловдив Европейска Столица на Културата 2019.

Септемврийското издание на Еlectric Orpheus затваря летния цикъл от събития на открито и ще се проведе на 9 септември, събота, на прекрасната локация на парк-лозе Вила Юстина. През есенно-зимния сезон на 2017-2018 година събитията ще са в град Пловдив на интересни и любопитни места с цел да се децентрализира разбирането за локации за култура в градска среда.

През септември хедлайнер е немската група Odd Couple, която лети от Берлин специално за Еlectric Orpheus след натоварено лято по фестивалните сцени на Европа. Odd Couple са гаражно рок-психаделик-краут-стоунър дуо от Берлин – Яша и Тамо. На живо биват допълнени до трио, за да предложат стръмна серпентина от ритъм и китарна плътност в стил QOTSA, с космични заклинания от звук и хипнотични аранжименти. През 2016 бандата издаде втория си албум Flügge през лейбъла Cargo Records. През лятото на 2017 Odd Couple обхождат европейската фестивална карта, а Electric Orpheus се гордее, че може да предложи такова изживяване на българската публика.

Абстрактен поп / Инди джаз. От Швейцария гостува дамското дуо 2henning, чиято музика е наситена и дива като планинско езеро. Често определяни с етикети като авангарден поп и инди джаз, те не се интересуват от жанрове и използват експериментирането като основен двигател. Дуото разчита на синтезатори, барабани и вокали и предлага собствена визия за поп стилистика чрез абстрактен подход.

Психиделичен рок. Comasummer е психиделик/гаражна рок банда, създадена през 2014 в София. Много бързо те станаха любимци на публиката в България и успяха да излезнат извън рамките на страната. Дебютният им албум Out Of The Sun излезе на касетка през американския лейбъл Costum Made Music, а групата направи и участия в чужбина. Comassumer запълват звуковите пейзажи с умело балансирана смес от психеделик, шугейз, гаражен и пустинен рок.

Парти формат / DJ. Подгответе се стабилно за танци. За изданието през септември гостуват едни от изявените колекционери на плочи и любители на качествения звук в България: Visitor Q и Pikebass. И двамата са познати като страстни изследователи на нови и стари издания. Ще чуем силна селекция от диско, фънк и хаус на 12 инчов винил от началото на 70-те години до наши дни. За подобаващия старт на вечерта ще се погрижи винаги еклектичното XRaydio.

Локацията Парк-лозе Вила Юстина е само на 25 километра от град Пловдив и предлага качествена селекция вина, паркинг, място за палатки, бар, кетъринг, санитарни възли, душове, такси от и до Пловдив и въобще всичко нужно за едно чудесно прекарване. Билетите са на цена от 20 лева на място и в системата на Е-Pay и ЕasyPay.